Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Δ. Κατσινούλα”οι νέοι βάζουν την δική τους υπογραφή στο μέλλον που θέλουν και διεκδικούν”






Συνέντευξη στο AgrinioNet.gr παραχώρησε η Δήμητρα Κατσινούλα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Κώστα Σπηλιόπουλο.

Ερώτηση: Οι νέοι και νέες αφήνουν τον “καναπέ” και τον “καφέ” και συμμετέχουν στα κοινά;

Απάντηση: Ο εκλογικός νόμος, θέλει και χαρακτηρίζει τους νέους και νέες άνω των 17 ετών ώριμους και ισότιμους πολίτες, που σημαίνει, ότι έχουν άποψη για τα κοινά και βέβαια όχι μόνο μπορούν να συμμετέχουν σε φορείς αυτοδιοίκησης αλλά και να βάζουν τη δική τους υπογραφή στο μέλλον που θέλουν και διεκδικούν.



Ερώτηση: Κρίνετε εσείς ως νέα γενιά ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στο δύσκολο χώρο της αυτοδιοίκησης;

Απάντηση: Νομίζω, ότι η νέα γενιά, όπως λέγονται τα άτομα ηλικία 21-35 ετών, έχει πλούσιο βιογραφικό σε γνώσεις και δεξιότητες από τις υπόλοιπες γενιές. Έχει στην πλειοψηφία της, πανεπιστημιακή μόρφωση, κατέχει τις νέες τεχνολογίες και έχει επικοινωνιακή ευχέρεια με άλλους λαούς. Κατέχει τα εφόδια, πάνω στα οποία επένδυσε το ελληνικό κράτος. Γιατί λοιπόν να μην τα καταφέρει και στο χώρο της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού;



Ερώτηση: Γιατί υποψήφια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος;

Απάντηση: Μένω στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Είμαι σε θέση να γνωρίζω τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά θέματα της περιφέρειας και ευελπιστώ μέσα από το συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Σπηλιόπουλο, πολιτικό μηχανικό, να σχεδιάσουμε και να επιδιώξουμε την βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, δηλαδή ένα αναπτυξιακό και ρεαλιστικό «σοκ» στην περιφέρεια, όπου θα έχουν αποφασιστικό λόγο όλοι οι παράγοντες της οικονομίας και της παραγωγής.



Ερώτηση: Τι θα πει ρεαλιστικό αναπτυξιακό «σοκ»;

Απάντηση: Οι στατιστικοί δείκτες που καταγράφουν σε δεδομένη χρονική στιγμή την ανάπτυξη μιας επιχείρησης και εν προκειμένω της περιφέρειάς μας δείχνουν προς τα που πάει. Δηλαδή αν πετυχαίνει τους στόχους που βάζει. Συγκεκριμένα, για την περιφέρειά μας οι δείκτες λένε ότι υπάρχει αναπτυξιακή στασιμότητα, είμαστε «κολλημένοι» στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, θέλουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αυτό βεβαίως επιβάλλεται να το απαιτήσουμε / διεκδικήσουμε.



Ερώτηση: Το πρόγραμμα του συνδυασμού σας σε ποιους απευθύνεται;

Απάντηση: Ένα πρόγραμμα δυναμικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στοχεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη, που αφορά όλους και προσεγγίζει οικονομικοκοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές της περιφέρειας. Ξεχωριστό κεφάλαιο φυσικά, θα αφορά τους νέους και νέες που μπορούν και θέλουν να πάνε την περιφέρεια ΜΠΡΟΣΤΑ αξιοποιώντας τα πολλά προγράμματα που υπάρχουν και τους αφορούν.



Μπορούμε συνεργαζόμενοι, οι νέοι, να αλλάξουμε την πορεία της δικής μας περιφέρειας.

Το μέλλον κερδίζεται από αυτούς που το σχεδιάζουν και προβλέπουν την εξέλιξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...