Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Γιώργος Σολτάτος "Πότε θα δοθούν τα έγγραφα για τη λειτουργία των εταιρειώντης νομαρχίας;"

Πριν από αρκετό διάστημα συγκεκριμένα από το 2008 ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Σολτάτος με αλλεπάλληλα έγγραφα του προς τους προέδρους του νομαρχιακού συμβουλίου ζητούσε να προσκομιστούν τα έγγραφα και οι αποφάσεις των εταιρειών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στο νομαρχιακό συμβούλιο και να γίνει συζήτηση επί αυτών. Μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί τα έγγραφα στους νομαρχιακούς συμβούλους και δεν έχουν συζητηθεί στο νομαρχιακό συμβούλιο όπως αναφέρει και στην τελευταία επιστολή του στον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου.
Το θέμα έχει να κάνει με τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων και στο τελευταίο του έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα στη λειτουργία της ΑΝΑΙΤ σχετικά με την εκπροσώπηση στη συνέλευση και την συμμετοχή σε άλλη εταιρεία και πιστεύει ότι όλες αυτές οι ενέργειες δεν είναι σύμφωνες με το καταστατικό της εταιρείας.


Ο κ. Σολτάτος στο τελευταίο του έγγραφο αναφέρεται στην υπό σύσταση εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΤΑ και ζητά την άμεση συζήτηση στο νομαρχιακό συμβούλιο για να ενημερωθεί ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας μέσω του νομαρχιακού συμβουλίου για τις δραστηριότητες αυτών των εταιρειών.


Ύστερα από τα παραπάνω εύλογα εγείρονται κάποια ερωτήματα


Έχει συσταθεί η εταιρεία αυτή στην οποία συμμετέχει η ΑΝΑΙΤ;


Υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης;


Αν συστάθηκε η εταιρεία αυτή ποια είναι η έδρα της;


Υπάρχουν άλλοι εταίροι και ποιοι είναι αυτοί;


Υπάρχει πολιτική βούληση να συζητηθούν τα θέματα αυτά που ζητά ο νομαρχιακός σύμβουλος;


Ο νέος πρόεδρος θα τα φέρει στο νομαρχιακό συμβούλιο ή θα βρεθούν κολλήματα;


Γνωρίζουν οι κύριοι δήμαρχοι και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου εάν υπάρχουν εταίροι και ποιοι είναι αυτοί;


Ενημερώθηκαν στο συγκεκριμένο συμβούλιο γι αυτό;


Ποιος υπέγραψε το αρχικό συστατικό της εταιρείας;


Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;


Πως επιλέχθηκαν οι άλλοι εταίροι;


Γνωρίζει το Δ.Σ. ποιοι είναι οι άλλοι εταίροι και τι ποσοστά έχουν;

Ερωτήθηκε το Δ.Σ. του Επημελητηρίου της Αιτωλοακαρνανίας για τη συμετοχή του ως θεσμός;

Ρωτήθηκαν οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών του νομού, οι Ομοσπονδίες των επαγγελαμτοβιοπτεχνών, οι άλλες αναπτυξιακές εταιρείες του νομού;

Τελικά ποιοι ρωτήθηκαν;

Καλές οι κινήσεις για την ανάπτυξη ααλλά καλό θα ήταν να υπάρχει πάντα διαφάνεια.
Εμείς είμαστε εδώ κια περιμένουμε απαντήσεις  από όλους τους εμπλεκόμενους για την ενημέρωση του λαού.
Ακολουθούν οι επιστολές :
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΛΤΑΤΟΣ ΠΡΟΣ : κ. Πρόεδρο του Νομαρχιακού


Νομαρχιακός Σύμβουλος Συμβουλίου.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,

Σας υπενθυμίζω το από 10 Ιουνίου 2010 έγγραφό μου προς εσάς και που έχει ως εξής :

«Αξιότιμε κ Πρόεδρε

Όπως σας είναι γνωστό το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν τις Γενικές τους Συνελεύσεις , μέχρι την 30η Ιουνίου 2010.

Πέραν από την ηθική υποχρέωση η οποία επιβάλλει όπως οι εκπρόσωποι που θα συμμετέχουν από πλευράς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να εκλεγούν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο υπάρχει η Νομική και Καταστατική υποχρέωση για την εκλογή αυτή.

Επομένως θα πρέπει να συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο και να εκλέξει τους εκπροσώπους του όπως η Ηθική , η Νομική και Καταστατική υποχρέωση επιβάλει.

Αξιότιμε κ Πρόεδρε

Για να υπάρχει πλήρη ενημέρωση των πολιτών του Νομού μας σαφώς επιβάλλεται , όπως στην Συνεδρίαση αυτή θα πρέπει να δοθούν στου Νομαρχιακούς Συμβούλους οι Οικονομικές Καταστάσεις των Εταιρειών , οι Εκθέσεις των ορκωτών λογιστών ή των ελεγκτών όπου προβλέπεται , τα προσαρτήματα , τα πρακτικά των Διοικητικών Συμβουλίων που ενέκριναν τις οικονομικές καταστάσεις και τις εκθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων για αυτές τις Οικονομικές Καταστάσεις.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Είναι γνωστό ότι πολλές φορές έχω ζητήσει στοιχεία για τις εταιρείες αυτές.

Σας είναι γνωστό επίσης ότι μόνο για μία εταιρεία έχουν δοθεί στοιχεία.

Σας είναι επίσης γνωστό ότι λόγοι ηθικής τάξης επίσης επιβάλλουν να γίνει συζήτηση για την δράση όλων αυτών των Εταιρείων στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και μέσω αυτού να ενημερωθεί ο λαός του Νομού μας για την δράση τους.

Με αυτό το εγγραφό μας σας καλούμε να περιλάβετε σαν θέμα ίσως και στην ίδια συνεδρίαση που θα ορίσει τους εκπροσώπους μας και συζήτηση για την λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.

Αγρίνιο 10 Ιουνίου 2010 Για την Ν.Α.Σ.

Γιώργος Β. Σολτάτος

Νομαρχιακός Σύμβουλος

Στο έγγραφο μου αυτό δεν απαντήσατε .

Επειδή όμως τα θέματα είναι σοβαρά επανέρχομαι αναφέροντας και τα παρακάτω :

Στο με αριθμό 14043/7.12.2009 Φ.Ε.Κ. (τεύχος Α.Ε & Ε.Π.Ε.) δημοσιεύτηκε η σύσταση της με την Επωνυμία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΑΡΕΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ .το Καταστατικό της οποίας καταρτίσθηκε με Συμβολαιογραφική Πράξη που έγινε στην Θεσσαλονίκη.

Έδρα της Εταιρείας ορίστηκε ή Θεσσαλονίκη και σκοπό έχει την διαχείρηση αιολικών σταθμών … στη Θέση ΑΡΕΝΤΑ του Δήμου Παναιτωλικού …

Στην εταιρεία αυτή συμμετέχει και η ΑΝΑΙΤ σύμφωνα με το από 6 Νοέμβρη 2009 πρακτικό (Ν.116) του Διοικητικού της Συμβουλίου. Με ποσοστό 10%.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΑΝΑΙΤ άρθρο 18 που αφορά τις αρμοδιότητες της Γενικής Συνέλευσης στην παράγραφο 2 αναφέρετε ότι «Η Γενική Συνέλευση είναι μόνη αρμόδια να αποφασίζει για τα ακόλουθα θέματα : α)… ι) Την σύσταση θυγατρικών επιχειρήσεων ή την συμμετοχή της Εταιρείας σε άλλες επιχειρήσεις.

Επομένως θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση Γενικής Συνέλευσης για την συμμετοχή αυτή και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου .Υπάρχει τέτοια απόφαση ;

Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναφέρετε σαφέστατα ότι οι εκπρόσωποι που συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση ορίζονται από τους φορείς που συμμετέχουν στο Μετοχικό Κεφάλαιο με αποφάσεις που λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία.

Επομένως αν συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιουνίου με εκπροσώπους τότε αυτή η συμμετοχή δεν ήταν Νόμιμη

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε στην Πρώτη Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να τεθούν τα θέματα που θίγουμε ήτοι : Την συμμετοχή της ΑΝΑΙΤ στην προαναφερθείσα Α.Ε. και την μη Νόμιμη συμμετοχή μας στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιουνίου.

Γιώργος Β. Σολτάτος

Νομαρχιακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...