Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023

Η Χριστίνα Σταρακά στον “Δυτικά Fm 92,8”: Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απάντηση στην αλαζονεία της ΝΔ


Η Χριστίνα Σταρακά στον “Δυτικά Fm 92,8”: Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απάντηση στην αλαζονεία της ΝΔ



Στον “Δυτικά Fm 92,8” μίλησε την Πέμπτη (11.05.23) η Χριστίνα Σταρακά λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στο Αγρίνιο.

Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα της Δήμητρας Λαοπόδη και συνέδεσε την απόφασή της να πολιτευτεί με το “περίσσευμα ψυχής” που θέλει να διαθέσει σε κάτι που αγαπά. “Η προσφορά για τον τόπο και τον συνάνθρωπο δεν με κούρασε ποτέ”, τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προεκλογικής της εκστρατείας στο πλαίσιο της οποίας έχει διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα, υπογράμμισε την αξία της αλληλεπίδρασης με το λαό της Αιτωλοακαρνανίας.

Η κ. Σταρακά αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε σχέση με την μικρομεσαία επιχείρηση αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση που τηρούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα, όπως σημείωσε, έχει ένα Εθνικό Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο με αλλαγή των προτεραιοτήτων στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και της εγχώριας παραγωγής. Προτείνει ακόμα, όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, μια τριετή απαλλαγή από το φόρο των πραγματοποιούμενων κερδών για τα νέα σχήματα που θα προκύψουν από τα συνεργασίες και δικτυώσεις ΜΜΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προτάσεις για ρυθμίσεις αναφορικά με χρέη στο Δημόσιο και ¨κόκκινα” δάνεια, και την προστασία πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης. Επιπλέον, παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.


Κοινωνικά άδικη χαρακτήρισε τη φορολογία εισοδήματος η κ. Σταρακά η οποία διατύπωσε μια σειρά από προτάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Σε σχέση με τα μετεκλογικά σενάρια η υποψήφια βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας σημείωσε ότι υπάρχουν δυο καθαρές κυβερνητικές επιλογές στην κάλπη της απλής αναλογικής: ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και σοβαρή προσπάθεια για κυβερνητική συνεργασία ή ψήφος στη ΝΔ για όποιον πιστεύει ότι η αλαζονική αυτοδυναμία είναι και η λύση στα προβλήματα της χώρας. “Κανένα κόμμα δεν έχει προσδιορίσει τόσο σαφώς και με τόση ειλικρίνεια την πρότασή του όσο το ΠΑΣΟΚ. Όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης τα κριτήρια είναι αδιαίρετα και το ένα “ξεκλειδώνει” το άλλο. Αν πάρουμε ισχυρό ποσοστό θα κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις σοβαρή προσπάθεια για προγραμματική συμφωνία κυβέρνησης συνεργασίας”, είπε η κ. Σταρακά. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημείωσε, και ως αντιπολίτευση το Κίνημα θα είναι χρήσιμο. “Μας νοιάζει η κοινωνία, η χώρα, το δημόσιο συμφέρον, όχι η καρέκλα”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Αν συμφωνήσουμε το προγραμματικό πλαίσιο, τότε προχωράμε και στα πρόσωπα που μπορούν να το εκφράσουν. Αν συμφωνήσουμε και στα πρόσωπα θα υπάρχει κυβέρνηση…”, υπογράμμισε και εξέφρασε την προσδοκία να μην υπάρξει άλλη εκλογική αναμέτρηση.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα στη μεγάλη “γιορτή Δημοκρατίας” απόψε στην πλατεία Δημάδη, στο Αγρίνιο, για να διατρανωθεί η ανάγκη για αλλαγή σελίδας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Έχουμε μάγκα δήμαρχο"

Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί κι άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για έναν άντρα που είναι μάγκας. Έμαθα πως είσαι μάγκας, είσαι και μερακλής, του...