Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ποιοι Αιτωλ/νανες αυτοδιοικητικοί παραχωρούν το 50% του μισθού τους






Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμαρχοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας συντάσσονται με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να παραχωρήσουν το 50% του μισθού τους στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε δήλωση του αναφέρει «Στο κάλεσμα ευθύνης δηλώνουμε όλοι παρών. Αυτονόητα προσφέρω κι εγώ το 50 % της αντιμισθίας μου στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Όλες αυτές τις εβδομάδες με τους συνεργάτες μου και όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Αγρινίου δίνουμε μια καθημερινή μάχη για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας.

Είμαστε μαζί με την κοινωνία, δίπλα στην κοινωνία. Όλοι μαζί καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τους γονείς μας, τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους. Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι να σιγουρευτούμε ότι είμαστε όλοι ασφαλείς. Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι κανείς από εμάς δεν είναι ατρόμητος.

Όλοι κινδυνεύουμε εάν δεν προσέξουμε. Μένουμε σπίτι για όλους αυτούς που φροντίζουμε και αγαπάμε».


Πρώτος από τους δημάρχους που αποφάσισαν να παραχωρήσουν το 50% του μισθού τους ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας. «Οι Έλληνες ζούμε δύσκολες ημέρες. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μέχρι σήμερα ανταποκρίνεται στην πρωτόγνωρη δοκιμασία παρά τις σοβαρότατες χρονίζουσες αδυναμίες του. Αυτό εν πολλοίς πιστώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό του, το οποίο και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς. Πέραν της ανθρώπινης προσπάθειας όμως χρειάζονται και υλικά. Ανταποκρίνομαι στην πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και παραχωρώ το 50% των αποδοχών μου ως Δήμαρχος Αμφιλοχίας για τους επόμενους δύο μήνες στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid19. Η κίνηση αυτή είναι συμβολική, αλλά το μήνυμα ισχυρό. Ενωμένοι θα νικήσουμε», αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Κατσούλας.

Με την σειρά του ο δήμαρχος Ναυπακτίας πράττει το ίδιο και δηλώνει ««Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή. Η κοινωνία μας περισσότερο από ποτέ καλείται να επιδείξει στην πράξη την αλληλεγγύη της και ο κάθε ένας από εμάς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να στηρίξει την κοινή προσπάθεια. Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του τη δύσκολη αυτή περίοδο. Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε όλοι ένα απέναντι στην πανδημία».


Και ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης παραχωρεί το 50% του μισθού του και ως γιατρός έχει αν λόγο παραπάνω να δώσει το καλό παράδειγμα ενώ δηλώνει «Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων αιρετών ,οφείλω να σταθώ δίπλα στην κοινωνία και στους δημότες τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε ….η αλληλεγγύη είναι η λέξη , που το νόημα της μπορεί να είναι το αντίδοτο σε πολλές παθογένειες του σύγχρονου κόσμου !
Αποφάσισα και εγώ να διαθέσω το 50% της αμοιβής μου για δύο μήνες , στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου κορονοϊού Covid19.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ …

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας δήμαρχος Θέρμου, ασκεί μεν κριτική, θεωρεί όμως αυτονόητη την δική του συμμετοχή στην δημόσια πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και τονίζει « πρέπει οι δήμαρχοι να ενισχύσουμε τον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η δική μου συμμετοχή είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ .

Αφού τέθηκε όμως δημόσια το θέμα οφείλω και δημόσια να δηλώσω ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχω σε μια τέτοια προσπάθεια ,δεδομένου ότι συνεχώς μαζί με τους συνεργάτες μου στηρίζουμε εξ ιδίων ανήμπορους συνανθρώπους μας ,ασθενείς και ειδικά καρκινοπαθείς ,μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε μια εκδρομή ,κοινωνικούς φορείς με απόλυτη εχεμύθεια και χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Επειδή λοιπόν τέθηκε δημόσια η πρόσκληση πρέπει να ζητήσουμε και δημόσια λογοδοσία ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μην έχουν την τύχη του “Ταμείου Μολυβιάτη ” που δημιουργήθηκε προ δεκαπεντε-ετίας για τους πυρόπληκτους.


Επίσης οφείλουμε να ζητήσουμε λογοδοσία γιατί και τώρα η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συγκέντρωσε 10 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας ,αλλά από το κρατικό ταμείο διοχετεύτηκαν 12 εκ ευρώ για τις ανάγκες των κομμάτων.
Και τώρα διάφορες εταιρείες συγκέντρωσαν χρήματα για εξοπλισμό ΜΕΘ και αναπνευστήρες ,αλλά το κράτος ενίσχυσε με κρατικά κονδύλια τα κανάλια με 11 εκ. ευρώ για να προβάλλουν την καμπάνια ” Μένουμε Σπίτι “.
Και τώρα πολλοί συμπατριώτες μας έχασαν τις δουλειές τους ή δέχθηκαν μειώσεις στους μισθούς τους , αλλά το κράτος δημιούργησε επίδομα …σίτισης 3000 ευρώ για τους εργαζόμενους στα κρατικά κανάλια .
Όλοι οι Έλληνες να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους ,αλλά ας μην εκληφθεί αυτό ως “πρόβα “μειώσεως κατά 50 % των μισθών ,των ημερομισθίων και των συντάξεων στο όνομα της ύφεσης και της νέας οικονομικής κρίσης με αιτιολογία την πανδημία .
Καλή δύναμη στις Ελληνίδες και στους Έλληνες».

Επίσης στην μάχη και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Θύμιος Γρίβας που κι αυτός με την σειρά του δηλώνει «Στο κάλεσμα ευθύνης δεν μου επιτρέπετε να είμαι απων ,όπως και ο δήμαρχος μας Γιώργος Παπαναστασίου έτσι και εγώ θα προσφέρω το 50 % της αντιμισθίας μου συμβάλλοντας στη μάχη για τον COVID- 19»

Μεταξύ αυτών που προσφέρουν το 50% του μισθού τους και ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου. «Στο κάλεσμα ευθύνης δηλώνω και εγώ παρών. Όπως ο δήμαρχος μας Γιώργος Παπαναστασίου προσφέρω και εγώ το 50% της αντιμισθίας μου στον αγώνα κατά του κορονοιου. Στην προσπάθεια αυτή είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ένα. Μαζί θα νικήσουμε και αυτή τη μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...