Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020

Νοσοκομειακοί γιατροί ” η υπεύθυνη συμπεριφορά είναι σημαντική για τον κορονοιό





Τα κρούσματα Κορωνοϊού στην Δυτική Ελλάδα συνοδεύτηκαν – μάλλον αναμενόμενο – με κρούσματα παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων και ανεύθυνων κοινωνικά συμπεριφορών .

Επειδή όλα αυτά όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα θετικό αλλά αντίθετα δημιουργούν ανησυχία, ανασφάλεια και σύγχυση , η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτ/νίας καλεί τους πολίτες:

Να επιδείξουν ωριμότητα, ψυχραιμία & υπομονή στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Ο πανικός συνήθως μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα από τον ιό .

Να ακολουθούν τις οδηγίες των φορέων υγείας εντός και εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Η υπεύθυνη συμπεριφορά του κάθε ενός από εμάς ξεχωριστά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον έλεγχο και τον περιορισμό της διασποράς της νόσου .

Να εμπιστεύονται μόνο τις υπεύθυνες επιστημονικές πηγές για την ενημέρωσή τους.

Να γνωρίζουν τους τρόπους μετάδοσης της νόσου και να εφαρμόζουν τα μέτρα προφύλαξης για τα οποία η επιστημονική κοινότητα έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια. Αυτά αποτελούν την επίσημη επιστημονική θέση και με αυτά προχωρεί το σχέδιο αντιμετώπισης.

Η στάση την οποία θα κρατήσει ο καθένας μας σε κάποια ιδιαίτερα θέματα είναι αυστηρά προσωπική επιλογή και έχει την ευθύνη των επιλογών του. Φτάνει αυτή η επιλογή να μην έχει δυσμενή επίδραση στο κοινωνικό σύνολο.

Το προσωπικό της Ν.Μ. Αγρινίου, παρά τις γνωστές ελλείψεις σε στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έχοντας συνείδηση του κρίσιμου ρόλου του στην διαχείριση αυτής της κρίσης έχει καταφέρει να εφαρμόσει πλήρως το σχέδιο αντιμετώπισης ξεπερνώντας και τις όποιες χωροταξικές δυσκολίες.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Έχουμε μάγκα δήμαρχο"

Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί κι άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για έναν άντρα που είναι μάγκας. Έμαθα πως είσαι μάγκας, είσαι και μερακλής, του...