Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νεκρώνει η Αμφιλοχία για το οδικό δίκτυο

Ο δήμαρχος Απ. Κοιμήσης απαντά στις επικρίσεις για αδράνεια και καταθέτει όλο το ιστορικό ενεργειών του δήμου ώστε να επιλυθεί ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα




Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ακαρνανίας αποφάσισε να κλείσει την εθνική οδό στο κέντρο της Αμφιλοχίας και τα καταστήματα τους σήμερα Παρασκευή στις 10:00 π.μ, διαμαρτυρόμενη για την απαράδεκτη κατάσταση του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αγρινίου - Αμφιλοχίας - 'Aρτας, που έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τον θάνατο πολλών ανθρώπων από ατυχήματα.
Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται ειδικά όσον αφορά το δήμο Αμφιλοχίας και σε ανακοίνωση του αναφέρει «θεωρεί ότι το τμήμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ που διέρχεται από την Αμφιλοχία, δεν αποτελεί κομμάτι της πόλης και περιμένει από την ΔΕΣΕ και τις άλλες υπηρεσίες να λύσουν το πρόβλημα. Έχει μεγάλες ευθύνες γιατί δεν πρωτοστατεί για την επίλυση του προβλήματος.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ επίσης για την καθυστέρηση προώθησης της παράκαμψης Αμφιλοχίας με την Ιόνια Οδό (την αφήνουν τελευταία) ενώ γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα πρόσβασης στην Δυτ. Ελλάδα και την Ήπειρο είναι ο κόμβος της Αμφιλοχίας. Με την λειτουργία επίσης της Εγνατίας και τμήματος της Ιόνιας Οδού η διέλευση φορτηγών, βαρέων οχημάτων και επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι αφόρητο για τους πολίτες της Αμφιλοχίας».
Διαφορετική άποψη έχει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης ο οποίος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες παραστάσεις και έχει επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς ΔΕΣΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπουργεία από το 2004 μέχρι σήμερα.
«Έχουμε πρόβλημα καταστροφής του οδοστρώματος. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο ως δήμος το έχουμε επισημάνει με αλλεπάλληλες προσωπικές μας παραστάσεις και με επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς ΔΕΣΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπουργεία από το 2004 μέχρι σήμερα. Σήμερα μάλιστα συναντήθηκα με τον Γ.Γ. του αρμόδιου υπουργείου κ. Οικονομίδη για το ζήτημα. Του πρότεινα να αναθεωρήσει ένα τμήμα των ασφαλτοταπήτων από την εργολαβία που είναι εγκατεστημένη από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα ώστε να βελτιωθεί το κομμάτι που έχει το μεγάλο πρόβλημα. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να έχω θετική απάντηση.
Η προσωρινή λύση σε αυτό το θέμα είναι να υπάρξει άποψη του κατεστραμμένου οδοστρώματος σε 10 - 15 πόντους κατά περίπτωση και να υπάρξει επίστρωση με ασφαλτοτάπητα ικανού πάχους, ώστε να απορροφούνται οι κραδασμοί και να περιοριστεί το πρόβλημα μέχρι την αποκατάσταση της Αμφιλοχίας από το ήδη εκτελούμενο έργο της Ιονίας Οδού.
Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε ένα λάθος στην κατασκευαστική παρέμβαση που είχε κάνει η ΔΕΣΕ πριν από 10 χρόνια δημιουργώντας πλακοσκεπής επικαλύψεις αγωγών ομβρίων, που τεχνικά ήταν λύση ανάγκης. Επειδή η αρμοδιότητα δεν ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση όσες παρεμβάσεις κάναμε ως δήμος, δηλαδή επικαλύψεις των κατεστραμμένων κομματιών ήταν πρόχειρες λύσεις μετά από υποσχέσεις που παίρναμε κάθε φορά ότι θα υπήρχε οριστική παρέμβαση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κατηγορείται και δεν ξέρω για ποιους λόγους αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος όταν είναι γνωστές σε όλους οι ενέργειες που έχουμε κάνει για μια αρμοδιότητα η οποία δεν είναι στη δική μας σφαίρα των αρμοδιοτήτων.
Επίσης ο δήμος Αμφιλοχίας έχει εκπονήσει ολοκληρωμένη μελέτη την οποία πλήρωσε από δικούς του πόρους για να κάνει παράκαμψη στο τμήμα αυτό της πόλης και έχει υποβάλλει σχετική πρόταση στην Περιφέρεια και έχει πιστοποιηθεί για να είναι φορέας υλοποίησης σε αυτό το έργο. 'Αρα λοιπόν οι κατηγορίες δεν έχουν αφετηρία ένα πραγματικό γεγονός, αλλά πράγματα τα οποία δεν είμαι εγώ σε θέση ούτε να τα κρίνω αλλά ούτε να τα αξιολογήσω».
ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ
πηγή ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...