Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Eλάχιστος φόρος τιμής στον Λουκή Ακρίτα








«Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο Λουκή Ακρίτα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την ονοματοθεσία της πλατείας και την τοποθέτηση της προτομής του αξέχαστου λογοτέχνη και πολιτικού, παραδίδοντας στην σύζυγό του, Σύλβα, τη σημαία του Δήμου, στο τέλος της τελετής των αποκαλυπτηρίων, το μεσημέρι της Κυριακής. Νωρίτερα στο κατάμεστο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τη ζωή και το έργο του Λουκή Ακρίτα, στην οποία μίλησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Βοσκός και Κώστας Κασίνης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, τ. πρέσβης, Γιώργος Γεωργής και η μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας της Κύπρου, Ελένη Αντωνιάδου. Τον συντονισμό των ομιλιών έκανε ο Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κοντός.Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η κυρία Έλενα Ακρίτα περιέγραψε στο ακροατήριο τις μνήμες που είχε από τον πατέρα της Λουκή Ακρίτα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όταν η ίδια ήταν σε ηλικία μόλις, 9 χρόνων.Η Ημερίδα για τον Λουκή Ακρίτα ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες από τον Πρέσβη της Κύπρου, Ιωσήφ Ιωσήφ, το δήμαρχο Μόρφου, Χαράλαμπο Πίττα και το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο. Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων χαιρετισμό εκ μέρους του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυνε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης.

Πηγή  Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων

 
Έλαμψαν δια της απουσίας των οι βουλευτές του νομού από την εκδήλωση για τον Λουκή Ακρίτα. Είναι να απορεί κανείς πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν τόσο εύκολα να καταρίπτουν το μύθο τους.
Με τέτοιες συμπεριφορές το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξουν ποτέ "ελεύθεροι άνθρωποι". Μάλλον πρόκειται για τους "πιο αδύναμους κρίκους" που θα λεγε κι η Έλενα Ακρίτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...