Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Προσάραξη οχηματαγωγού πλοίου στη Λευκάδα

foto www.mylefkada.gr


Στον όρμο Βασιλικής Λευκάδας προσάραξε το οχηματαγωγό πλοίο “Colossus” που εκτελούσε το δρομολόγιο Κόρινθος – Ανκόνα, μετά από πρόσκρουση σε βραχώδη ακτή.

To πλοίο μεταφέρει 58 φορτηγά, με 20 Έλληνες ναυτικούς και 11 αλλοδαπούς οδηγούς προσάραξε σε βραχώδη ακτή στις 4.45 τα ξημερώματα. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση από την πρόσκρουση.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Πάνος Ζώκος, ψαράς από ναυλωμένο σκάφος που πλησίασε το πλοίο, αυτό έχει μπει με την πλώρη στα 20 μέτρα. 



Πρόσθεσε ότι αναμένεται ρυμουλκό για να το τραβήξουν προς τα έξω.
Σύμφωνα με οδηγό που μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ, το πλοίο δεν έχει πάρει κλίση. «Νοιώσαμε λες και έγινε μετωπική. Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο σταθμό μας ένας άλλος οδηγός φορτηγού.


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Απολλωνίας, Γιώργος Λογοθέτης, χαρακτήρισε παράξενο το γεγονός ότι μπήκε το πλοίο σε αυτόν τον όρμο δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχει δυνατός φάρος.

Ο κ. Λογοθέτης εκτίμησε ότι είναι δύσκολος ο απεγκλωβισμός του πλοίου από τα βράχια, καθώς θα χρειαστεί να έρθουν δυνατά ρυμουλκά για να το τραβήξουν.

Φωτογραφίες www.mylefkada.gr 


Πηγή ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...