Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Το Αγρίνιο υποφέρει σε μικροκλοπές από ανήλικους ΡΟΜΑ


Δύο ανήλικους 11 και 15 ετών "τσίμπησαν" αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ χθες στο πάρκο Αγρινίου γιατί κατείχαν κλοπιμαία ανταλλακτικά από δίκυκλα μηχανάκια ενώ είχαν κλέψει και 5 ακόμη μηχανάκια τα οποία είχαν έτοιμα προς διάλυση. Οι ανήλικοι διέλυαν τα μηχανάκια και στη συνέχεια πουλούσαν τα ανταλλακτικά. Τα μικρά παιδιά, των οποίων τα "έργα" είναι μεγάλα, είχαν ξεκινήσει τις κλοπές προ τριμήνου.
Στην Ασφάλεια έφτασε  πληροφορία για το 15χρονο ότι ασχολείται με κλοπές μοτοποδηλάτων. Όταν συνελήφθησαν και ύστερα από έλεγχο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι στο μηχανάκι που επέβαιναν οι δυο ανήλικοι και ένας ακόμη, ήταν κλεμμένο. Σύμφωνα με το Διοικητή Ασφαλείας Αγρινίου κ. Γιαννιώτη  οι δύο ανήλικοι μόλις είχαν φτάσει από τη Μεγάλη Χώρα Νεάπολης για να κλέψουν ένα μηχανάκι.που τους έβαλε κάποιος άλλος ανήλικος για να του το πουλήσουν στη συνέχεια. Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια και βρέθηκαν 5 κλεμμένα δίκυκλα τα οποία είχαν κλαπεί το τελευταίο τρίμηνο από το Αγρίνιο, κυρίως από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. και πολλά ανταλλακτικά. από μηχανάκια που είχαν διαλύσει το τελευταίο τρίμηνο".
Η Ασφάλεια υπολογίζει ότι αυτά τα ανταλλακτικά πρέπει να υπήρχαν εκεί περίπου ένα χρόνο, όταν και άρχισε η δράση του 15χρονου. Στο μεταξύ πριν από κάποιους μήνες στη Μεγάλη Χώρα είχαν συλληφθεί ανήλικοι και σε αποθήκη υπήρχε ολόκληρο "συνεργείο" όπου λέγεται ότι γίνονταν η διάλυση των μοτοποδηλάτων.
Στη Μεγάλη Χώρα υπάρχουν δυο οικογένειες ΡΟΜΑ και από πληροφορίες που έφτασαν στην Ασφάλεια ανήλικοι των οικογενειών αυτών και οι δυο ανήλικοι που συνελήφθησαν "συνεργάζονταν" μεταξύ τους.
Η Αστυνομία κατάσχεσε τα ανταλλακτικά ενώ οι δυο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω του ότι είναι ...ανήλικοι.!
Ασκήθηκε ποινική δίωξη στους πατεράδες των ανήλικων από την Αστυνομία.
Η μεγαλύτερη παραβατικότητα σε μικροκλοπές στην πόλη του Αγρινίου κατά τον κ. Γιαννιώτη παρατηρείται από ανήλικους ΡΟΜΑ και ανήλικους "μπαλαμούς"!
Το Αγρίνιο υποφέρει σε μικροκλοπές από ανήλικους ΡΟΜΑ και πολύ λίγους δικούς μας. Τα στατιστικά στοιχεία της Ασφάλειας αναφέρουν ότι μικροκλοπές σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, καταστήματα σε ποσοστό 80% οφείλεται σε ανήλικους ΡΟΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...