Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Ε.Κ. Μεσολογγίου με Διοίκηση και εργαζομένους του Νοσοκομείου

Πραγματοποιήθηκε στις 24-11-2010 επίσκεψη – συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Ε.Κ. Μεσολογγίου με την Διοίκηση του Γ.Κ. Νοσοκομείου Μεσολογγίου και τον Σύλλογο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Από τις ξεχωριστές συναντήσεις – που διεξήχθηκαν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα – προέκυψαν ως κύρια ζητήματα αιχμής και διεκδίκησης τα παρακάτω:
  1. Η αποτροπή πάση θυσία της υποβάθμισης και κατάργησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, καθότι αυτό χρόνια τώρα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μισών Δήμων του Νομού Αιτωλ/νίας και έχει ακτίνα δράσης και ευθύνης από την ορεινή Ναυπακτία έως το ορεινό και παράλιο Ξηρόμερο καθώς και την ευρύτερη περιοχή της Παραχελωίτιδας. Κάτι τέτοιο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από αυτούς που κάνουν “μελέτες” στην κατεύθυνση συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομειακών μονάδων κατ’ επιταγήν της τρόικας και του Δ.Ν.Τ.

  2. Η στήριξη της Διοίκησης για την πλήρη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό όλων των κλινικών του Νοσοκομείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση των 20 θέσεων που θα δημιουργήσει πληρότητα και άμεση λειτουργία όλων των κλινικών, πλην της Παιδιατρικής, που ουσιαστικά είναι κλειστή.
  3. Την κοινή προσπάθεια για την κάλυψη της πληρότητας των κλινικών, που θα έρθει με την τοποθέτηση των ιατρών που απαιτούνται και θα τεκμηριώσει την αναγκαιότητα αναβάθμισης της λειτουργίας του Γ.Κ. Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
  4. Την κάλυψη όλων των θέσεων βοηθητικού και παραϊατρικού προσωπικού – διότι οι κλινικές λειτουργούν οριακά – σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, ο οποίος επιτέλους πρέπει να αλλάξει γιατί έχει σημείο αναφοράς το έτος 1985!
  5. Τον περιορισμό της σπατάλης και τον αυστηρό έλεγχο των προμηθειών, ώστε να υπάρξει χρηστή και σωστή διαχείριση, απέναντι στα συσσωρευμένα χρέη του Νοσοκομείου, που εκτιμήσεις τα ανεβάζουν στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ!
Τέλος ως Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία και να αποδοθούν ευθύνες για αυτούς που καταχράστηκαν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, χρέος το οποίο με τα πρόστιμα έφτασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ!
Η υπόθεση της Υγείας είναι υπόθεση ΟΛΗΣ της πόλης και η πόλη πρέπει να την πάρει στα χέρια της με κάθε μέσο και κάθε πρόσφορο τρόπο. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Ο Αγώνας για την επιβίωση του Νοσοκομείου μας, είναι αγώνας για την επιβίωση όλων μας!
Η Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...