Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας


Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.Γιώργος Μαρίνος-Γιάννης Γκιόκας -Θανάσης  Παφίλης προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με τα προβλήματα στο ΚΤΕΛ Ευρυτανίας και την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών της.
Οι βουλευτές στην ερώτηση ζητούν" να παρθούν μέτρα για την τακτική και αποτελεσματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των χωριών της Ευρυτανία.
Πιο αναλυτικά στην ερώτηση τονίζουν ότι "με δελτίο Τύπου το ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων αδυνατεί να υλοποιήσει το συγκοινωνιακό του έργο και προχωρά σε δραστική περικοπή δρομολογίων που αφορούν πρώτα και κύρια τις διαδρομές εντός του Νομού, με αποτέλεσμα δεκάδες χωριά να μένουν πλέον δίχως συγκοινωνιακή σύνδεση. Οι κάτοικοι οδηγούνται έτσι σε πλήρη απομόνωση και απόγνωση ιδιαίτερα μπροστά στο χειμώνα που επιτείνει στο έπακρο τα προβλήματα διαβίωσης σε μια κατ’ εξοχήν δυσπρόσιτη περιοχή, ενώ αβέβαιο διαγράφεται το μέλλον των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο ΚΤΕΛ".
To ΚΚΕ υποστηρίζει τη θέση για άμεση επίλυση του προβλήματος εξυπηρέτησης των χωριών και των κατοίκων της περιοχής και ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς "τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί επειγόντως η τακτική και αποτελεσματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση όλων των χωριών της Ευρυτανίας λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για εξαιρετικά δυσπρόσιτη και φτωχή περιοχή. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...