Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010


Eκλογές την άνοιξη...

Κατάρρευση εσόδων, μαζικές απολύσεις και δ' δόση δανείου φέρνουν εκλογές την άνοιξη...

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα δημοσιονομικά και ακόμη και τα νούμερα που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες, μόλις, μέρες στον προϋπολογισμό για το κλείσιμο της χρονιάς, είναι σχεδόν βέβαιο οτι δεν θα επαληθευθούν! Το οικονομικό χάος και η αποδόμηση του κρατικού μηχανισμού με απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από συμβασιούχους μέχρι ΔΕΚΟ, η κατάρρευση της κατανάλωσης και των εσόδων, μάλλον φέρνει εκλογές την άνοιξη, πριν ή μετά την δ' δόση του δανείου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 17.334 εκατ. ευρώ από 24.833 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2009 σημειώνοντας μείωση 30,2% έναντι στόχου μείωσης κατά 33,2% με βάση το σχέδιο προϋπολογισμού έτους 2011 που κατατέθηκε στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου 2010.

Για το τέλος της χρονιάς, ο αναθεωρημένος στόχος του προϋπολογισμού που είχε “τρομάξει” τις αγορές – έλλειμμα 9,4% - είναι στα 21,9 δισεκατομμύρια και αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός μείωσης, πολύ απλά θα μας λείψουν άλλα 3,5 δισεκατομμύρια περίπου!

Το υπουργείο Οικονομικών, βεβαίως, προβλέπει σημαντική αύξηση των εσόδων κατά τους τελευταίους δύο μήνες του έτους κυρίως ως αποτέλεσμα της απόδοσης μέτρων όπως η εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών, η είσπραξη φόρων ακίνητης περιουσίας που εκκρεμούν και η είσπραξη τελών κυκλοφορίας για το 2011. Πρακτικά άλλα έσοδα δεν πρόκειται να βρεθούν. Οι εφορίες και το ΣΔΟΕ έχουν "κλατάρει" από τις υπερωρίες, γενικά ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι στο όριό του. Θα απολύσουν περίπου 30.000 συμβασιούχους, αλλά θα εξοικονομήσουν μόνο ένα δισ. ευρώ ετησίως.

Θα απολύουν απ'όπου μπορούν, αλλά η κατανάλωση θα καταρρέει και μαζί της τα έσοδα. Μέχρι τον Μάρτιο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μη εξαιρουμένων και των εθνικών εκλογών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/11/e.html#ixzz168krEmsj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλαγή φρουράς αλλά παλαιά...

Τώρα που πέρασαν οι απόκριες και μπήκε η σαρακοστή εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ οι σύντροφοι θα κληθούν να εκλέξουν τον εκλεκτό τους γραμματέα... Αλλαγή...