Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ»

Η συμφωνία με την τρόικα ότι μετατάξεις = νέες προσλήψεις αφορά μόνο τις ΔΕΚΟ 
Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ»

Κανένας κίνδυνος και για τους αορίστου χρόνου των 6000 δημοτικών επιχειρήσεων  


«Δεν απολύεται κανείς μόνιμος υπάλληλος ή αορίστου χρόνου είτε εργάζεται σε δήμο, νομαρχία και περιφέρεια είτε σε νομικό τους πρόσωπο».
 
Μ’ αυτή τη κατηγορηματική δήλωση στηνaftodioikisi.gr ο υφυπουργός ΕσωτερικώνΓιώργος Ντόλιος βάζει τέλος στη φημολογία για απολύσεις λόγω «Καλλικράτη» που αναπτύχθηκε μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα ότι οι μετατάξεις θα θεωρούνται νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. 

Παράλληλα με τη δήλωσή του ο κ. Ντόλιος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στις 6000 δημοτικές επιχειρήσεις από τις οποίες μετά τις συγχωνεύσεις θα παραμείνουν μόλις 2000. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι μετατάξεις του «Καλλικράτη» δεν είχαν μπει ποτέ στη συζήτηση με την τρόικα ώστε να θεωρηθούν προσλήψεις. Αντιθέτως, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπήκαν κυρίως οι μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ.

Φημολογία για απολύσεις ακόμη και 40.000 υπαλλήλων 
Σύμφωνα με αυτή τη φημολογία, καθώς το 2011 αναμένεται να αποχωρήσουν από το Δημόσιο περί τους 50.000 υπαλλήλους η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων 1 προς 5 που έχει θέσει η κυβέρνηση οδηγεί εκ των πραγμάτων σε πρόσληψη έως 10.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων. 

Ωστόσο, καθώς οι υπό μετάταξη εργαζόμενοι είναι πάνω από 50.000 εκ των οποίων σχεδόν 19.000 στους ΟΤΑ (περίπου 4.500 αυτοί που μετακινούνται από τις κρατικές περιφέρειες στις αιρετές και από τις νομαρχίες στους δήμους και οι υπόλοιποι υπάλληλοι των νομαρχιών που μεταφέρονται αυτοδικαίως στις περιφέρειες), σύμφωνα με τις συγκεκριμένηες φήμες, ελλοχεύει κίνδυνος απόλυσης 40.000 υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και εργαζομένων σε δήμους και νομαρχίες. 

Κανένας δεν θα μετακινηθεί εκτός της πόλης που εργάζεται 
Παράλληλα ο υφυπουργός Εσωτερικών με τη δήλωσή του στην aftodioikisi.gr διαβεβαιώνει ότι «κανείς υπάλληλος δεν πρόκειται να μετακινηθεί λόγω ‘Καλλικράτη’ παρά τη θέλησή του εκτός της πόλης που σήμερα εργάζεται». 

Να σημειωθεί ότι ο νόμος 3852/2010 («Καλλικράτης») προβλέπει ότι οι υπάλληλοι των νομαρχιών των οποίων οι ασκούμενες αρμοδιότητες μεταφέρονται στους δήμους θα μετακινούνται στο δήμο της πρωτεύουσας του νομού. 

Τα παραπάνω θα επαναλαμβάνονται και σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών η οποία αναμένεται να εκδοθεί πιθανότατα και σήμερα. 

Έρχονται χιλιάδες μετατάξεις 
Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη, εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για μετακινήσεις προσωπικού σε άλλους φορείς του Δημοσίου όπου υπάρχουν κενά και ανάγκες. 

Όσοι θεωρηθούν υπεράριθμοι, θα μεταταγούν σε κενές οργανικές θέσεις, αντίστοιχες της ειδικότητας που υπηρετούν. Εάν αυτές δεν υπάρχουν, τότε η τοποθέτησή τους θα γίνεται σε παραπλήσιες με την ειδικότητά τους θέσεις και θα αμείβονται με τους μισθούς που λάμβαναν στις υπηρεσίες από τις οποίες μετατάσσονται. Όσοι αρνηθούν τη μετάταξή τους, θα απολύονται χωρίς αποζημίωση. 

Οι υπάλληλοι δεν θα μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται και κατοικούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις υπό μετάταξη υπηρεσίες. Διαφορετικά, θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και εκτός των ορίων των νομών με βάση κανόνες που θα έχουν σχέση με την οικογενειακή κατάσταση. 

Αντίστοιχες διαδικασίες θα εφαρμοστούν στους περίπου 4.000 εργαζόμενους στον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες που θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...