Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Καταγγελίες για μεθοδεύσεις μετακινήσεων στο νοσοκομείο Αγρινίου

Πρόσωπο διορισμένο από την ΝΔ φέρεται να πιέζει για μη τήρηση της αξιοκρατίας






Σε εξέλιξη βρίσκεται στο νοσοκομείο Αγρινίου εσωτερική μετακίνηση της Π.Ε. Βιολόγου στη θέση που χηρεύει στο Βιοχημικό εργαστήριο. Το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφάσισε θετικά, ομόφωνα, σχετικά με τη μετακίνηση και εστάλη στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα για τα περαιτέρω. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο άτομο που ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη θέση κινείται κάνοντας χρήση γνωριμιών στην συγκεκριμένη πόλη έτσι ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση προς όφελός της.
Για την ιστορία πρέπει να αναφερθεί ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου η συγκεκριμένη επιστήμονας εκτελεί καθήκοντα στο Βιοχημικό τμήμα για περίπου ένα έτος, με επιτυχία έχοντας και τα ανάλογα προσόντα, τα οποία προκύπτουν από πιστοποιητικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αλλά και από δεδικασμένη απόφαση που υπάρχει σε παρόμοια περίπτωση.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το πρόσωπο που ενδιαφέρεται υπηρετεί σήμερα σε ανώτατη διοικητική θέση διορισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Από τη συγκεκριμένη θέση τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αντικατασταθεί αφού αμέσως μετά του Θωμά αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στο ίδρυμα νέος πρόεδρος. Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης κυρίας για τη θέση στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι άμεσο, αφού ο τόπος κατοικίας της είναι η συγκεκριμένη πόλη.
Για την αποφυγή παρεξηγήσεων πρέπει να γίνει γνωστό ότι γενικά οι επιστήμονες Π.Ε. Βιολογίας ή Π.Ε. Χημείας και οι Π.Ε. Βιοχημείας παλαιότερα δίνονταν ξεχωριστά πτυχία κάτι που σήμερα καλύπτεται μόνο με Π.Ε. Βιοχημείας. Η επιστήμονας του νοσοκομείου Αγρινίου πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για τη θέση εάν δεν βάλει την ουρά του ...ο δαίμων της εσωτερικής εξυπηρέτησης πολιτικών προσώπων ή πολύ απλά ανθρώπων που στο παρελθόν κατείχαν μια θέση στην εκλογική λίστα κόμματος που σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
Από την άλλη χωρίς να υπάρχει ίχνος κακής διάθεσης από τη συντάκτη του ρεπορτάζ, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι επιστήμονες που ιδρώνουν και καταθέτουν στο ΕΣΥ την ψυχή τους καλό θα ήταν να παίρνουν αυτά που δικαιούνται αξιοκρατικά και να μην κινδυνεύουν από αποφάσεις που ίσως να παρθούν επειδή απλά υπάρχουν οι γνωριμίες σε υψηλό επίπεδο. Αλλά αυτό που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι την τελική υπογραφή θα την βάλει η σημερινή υπουργός Υγείας.
Στο παρελθόν σε νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ σημειώθηκε παρόμοιο συμβάν με αποτέλεσμα να ευνοηθεί πρόσωπο που στη συνέχεια προσπάθησε επιτυχώς από ένα σημείο και μετά να παίξει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί η οποιαδήποτε σύνδεση με το τωρινό γεγονός είναι τυχαία.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ

ΑΙΧΜΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...