Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απολογισμός Γρηγορόπουλου

Τον απολογισμό του κάνει ο απερχόμενος Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Γιάννης Γρηγορόπουλος στην επιστολή που ακολουθεί:

"Ενέργειες-Παρεμβάσεις Διοικήσεως από Απρίλιο 2008-Απρίλιο 2010



Συνοπτικά και όσον αφορά τα βασικά θέματα που αφορούν το Γ. Ν. Αγρινίου, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Από την έλευσή μου στο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2008 βρήκα κλινικές με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, μία Μονάδα Εντατικής που έπρεπε να ολοκληρωθεί καθώς είχε παρέλθει πλέον της 10ετίας από την πρόθεση για να λειτουργήσει, δύο αρνητικές αποφάσεις για τον επιπλέον όροφο του Νέου Νοσοκομείου, ενώ ο ρυθμός της προόδου των εργασιών ήταν αργός όπως επίσης και απλήρωτοι γιατροί για την αποζημίωση των εφημεριών τους για ένα εξάμηνο.

Σήμερα που μιλάμε στο Νοσοκομείο έχουν έλθει 16 μόνιμοι γιατροί και 11 επικουρικοί διαφόρων ειδικοτήτων, στη διαδικασία επιλογής 14 γιατροί βάση της 23701/07-12-2009 προκήρυξης, και σε διαδικασία προκήρυξης και κατάθεσης δικαιολογητικών 26 ιατροί βάση της 6500/13-04-2010 προκήρυξης.

Από την πλευρά του Νοσηλευτικού προσωπικού έχουν προσληφτεί και υπηρετούν 20 άτομα ενώ έχουν ικανοποιηθεί αρκετά αιτήματα μετατάξεων προσωπικού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η ΜΕΘ λειτουργεί από 9 Σεπτεμβρίου 2009, αρχικά με τρεις κλίνες και 3 γιατρούς ενώ σήμερα έχουν καλυφθεί και οι πέντε ιατρικές θέσεις και πλέον όλες ( και οι 6 ) κλίνες σε πλήρη ανάπτυξη.

Σημειωτέον από τη Νέα προκήρυξη αναμένονται για τη ΜΕΘ δυο επιπλέον γιατροί. Η προσπάθεια πλέον περιορίζεται σε επιπλέον Νοσηλευτικό προσωπικό και η ολοκλήρωση του εξοπλισμού της ΜΕΘ.

Όσον αφορά το νέο νοσοκομείο επετεύχθη ο επιπλέον όροφος και ολοκληρώθηκε η κτιριακή κατασκευή του. Ο ρυθμός των εργασιών εντάθηκε σε επίπεδο τέτοιο που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και το νέο πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ που το επισκέφτηκε πρόσφατα.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό που είναι σημαντικότατο θέμα εκτιμώ ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και του τέως και του νυν ΓΓ της ΠΔΕ στο ποσό των 13.000.000,00€ περίπου.

Όσον αφορά τον Οργανισμό του νέου Νοσοκομείου, έχει υποβληθεί πρώτη πρόταση και η δεύτερη και πιο ολοκληρωμένη είναι έτοιμη και στη διάθεση του νέου Διοικητή για ενδεχόμενες παρεμβάσεις πριν την υποβολή του στα αρμόδια όργανα του ΥΥΚΑ.

Όσον αφορά τις παλαιές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου έγιναν παρεμβάσεις εξωραϊσμού, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι, τοποθετήθηκε το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ως νέο τηλεφωνικό κέντρο, εκτελέστηκε η μελέτη πυρασφάλειας, τοποθετήθηκαν δέκα νέοι ψύκτες ( θερμό – κρύο) με φίλτρο διήθησης φυσικού νερού, έγινε εξωραϊσμός στα Κέντρα Υγείας ευθύνης, αποκτήθηκαν καινούρια ασθενοφόρα και άλλες μικρότερες παρεμβάσεις.

Οικονομικά

Το Γ. Ν. Αγρινίου, αποπλήρωσε όλες τις οφειλές του προς τους ιατρούς για το έτος 2008 και 2009 πλην του Νοεμβρίου 2009 που έχουμε έγγραφη δέσμευση από την 6η υπε ότι θα καταβληθούν κανονικά στο ποσό των 338.000,00€ που είχε εγκριθεί καθώς και ποσό 66.000,00€ που αφορούν Κέντρα υγείας που προέκυψαν από την αλλαγή ως προς τον υπολογισμό των εφημεριών με βάση το νέο νόμο 3754/2009 και των ποσών που είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο.

Όσον αφορά τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού η οφειλή προς τους εργαζόμενους που πράγματι εκκρεμεί και κακώς είναι 70.000€ για το 2008, χρήματα για τα οποία έκανα κάθε τι δυνατό και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η δέσμευση για έγκριση του σχετικού ποσού.

Το Γ. Ν. Αγρινίου συγκαταλέγεται στα λίγα νοσοκομεία της Ελλάδας που έχει αποπληρώσει σε ποσοστό πλέον του 80% των οφειλών προς τους προμηθευτές σύμφωνα με την τελευταία ρύθμιση και οι οφειλές προς τους τοπικούς προμηθευτές δεν ξεπερνούν το τρίμηνο.

Έχουν κατατεθεί οι ισολογισμοί μέχρι και το 2007, αναμένεται η έγκριση για το 2008 και επεξεργάζεται για το έτος 2009 ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση έγκρισής των σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι Αυτά μπόρεσα να κάνω, εύχομαι η νέα Διοίκηση να πράξει ακόμη περισσότερα και εύχομαι στο Νέο Διοικητή, αγαπητό Ιωάννη Μπίνα «καλή επιτυχία».

Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω τους τέως Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κκ. Ν. Κακλαμάνη & Δ. Αβραμόπουλο για την τιμή που μου έκαναν να με ορίσουν ως Διοικητή σε δύο Νοσοκομεία ( Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών και Γ.Ν.Αγρινίου).

Ιδιαίτερα τον τέως Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Σαλμά, για το αμέριστο ενδιαφέρον προς το Γ. Ν. Αγρινίου και των Κέντρων Υγείας του φορέα,

Επίσης την νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ και της Διοικήσεως της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθώς τους συνεργάτες μου και όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, για την άριστη συνεργασία τους.

Αγρίνιο 21-4-2010

Ιωάννης Γρηγορόπουλος

Διοικητής Γ. Ν. Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...