Translate

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Απολογισμός 4ετιας στο Δήμο Αγρινίου

«Ο απολογισμός που καταθέτουμε σήμερα ενώπιόν σας, μας κάνει να νοιώθουμε περήφανοι και να κοιτάμε στα μάτια του δημότες καθώς στο τέλος της τετραετίας που διανύουμε θα έχουμε ολοκληρώσει όλα τα έργα και τις δράσεις για τα οποία δεσμευτήκαμε στον Αγρινιώτικο λαό».

Με τα λόγια αυτά άρχισε την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 21 Ιουνίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής 2007-2010.

«Κληθήκαμε να υπηρετήσουμε το Δήμο και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά του σε μια ζοφερή περίοδο για την Αυτοδιοίκηση. Η τετραετία 2007 – 2010 βρήκε την Αυτοδιοίκηση στη χειρότερη θέση των τελευταίων είκοσι ετών, αφού, παρά το ότι μεταφέρθηκαν και άλλες αρμοδιότητες, περιορίστηκε η χρηματοδότησή της, τα οικονομικά της παρέμειναν υπό τον ασφυκτικό και αποκλειστικό έλεγχο της κεντρικής Διοίκησης, μειώθηκαν οι επενδυτικές δαπάνες, ενώ το περιβόητο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 παρέμεινε κενό γράμμα, αφού καμία δράση που να αφορά στους Δήμους δεν ενεργοποιήθηκε.
Όμως, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου, παρά τη δυσμενή αυτή κατάσταση, εργαστήκαμε χωρίς κραυγές ή ψιθύρους, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα, με μοναδική σκέψη και αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών του. Νιώθουμε περήφανοι, γιατί κάτω απ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας και να υλοποιήσουμε το σύνολο σχεδόν του προγράμματός μας.
Η διαφάνεια στη δράση μας, συνέχισε ο κ. Μοσχολιός, αλλά και η προσπάθεια για μέγιστες δυνατές συναινέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα όργανα του Δήμου και την τοπική μας κοινωνία, συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του τόπου μας με ομόφωνες αποφάσεις».
Σε ότι αφορά τα έργα και τις υποδομές, ο κ. Μοσχολιός επεσήμανε: «Εκτελούμε αυτή τη στιγμή στην πόλη και στα Τοπικά Διαμερίσματα ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αναβάθμιση της ποιοτικής ζωής σε αυτή, γεγονός που θα συμβάλλει και στην προσέλκυση επιχειρήσεων και επισκεπτών.
Οι νέοι μεγάλοι οδικοί άξονες, οι διανοίξεις νέων οδών του σχεδίου πόλης, οι πεζόδρομοι, η δημιουργία κοινοχρήστων χώρων, η διαμόρφωση και η ανακατασκευή πλατειών, η ανάπλαση παραδοσιακών κτιρίων, τα έργα ύδρευσης αποχέτευσης σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου είναι παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τις υποδομές για την ανάπτυξη της πόλης.
Θέλω, επίσης, να σταθώ ιδιαίτερα στην αναδιαρρύθμιση της Ε.Ο., στην ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς, στην αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στην ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και των γύρω δρόμων, στην κατασκευή της Περιμετρικής (υπόγειο τούνελ), στα έργα αυτεπιστασίας καθώς και στη δέσμευση οικοπέδων από το Δήμο για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική πολιτική που εφάρμοσε η δημοτική αρχή, μια πολιτική με συνέπεια και με συνέχεια, όπως ανέφερε.
«Η παρούσα δημοτική αρχή στέκεται πάντα δίπλα στον πολίτη, δείχνοντας κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία. Θέλω να σας υπενθυμίσω τη μείωση των τελών στους πολυτέκνους, τους τριτέκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τη μηδενική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τη μη καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς παρά τη χαμηλή επιχορήγηση από την κεντρική εξουσία, την ανέγερση σύγχρονου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο και τη λειτουργία του «Χαμόγελου του παιδιού» σε κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων»
Στα θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας ο κ. Μοσχολιός υπογράμμισε τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, τη δημοτική συγκοινωνία, τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών, τον ηλεκτροφωτισμό αρκετών οδών, τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και την εφαρμογή του συστήματος ανακύκλωσης.
Για τον αθλητισμό ανέφερε την ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αγίου Χριστοφόρου, τη λύση που δόθηκε με τη δημοπράτηση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα καθώς και στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως το GRAND PRIX κολύμβησης και ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ».
Σχετικά με τις υποδομές πληροφορικής ο Δήμαρχος Αγρινίου επεσήμανε τη δημιουργία νέας ηλεκτρονικής πύλης, το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών, το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών και συνοδευτικών εφαρμογών, το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο και την ανάπτυξη ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Τέλος, ο κ. Μοσχολιός, στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και στην πλούσια δραστηριότητα που αναπτύχθηκε μέσα από το ΔΗΠΕΘΕ, το Πνευματικό Κέντρο, τη Φιλαρμονική και την Κ.Ε.Π.Α.Α.
Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αγρινίου, τόνισε ότι με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ο νέος διευρυμένος Δήμος Αγρινίου, διαθέτει πλέον ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πάνω στα οποία μπορεί και πρέπει να βασιστεί η ανάπτυξη της περιοχής. «Το μεγάλο αστικό κέντρο, η πόλη - αγορά, η μεγάλη ενδοχώρα με τον κάμπο της και τις πολλές δυνατότητες αγροτικής παραγωγής, οι πλούσιοι υδάτινοι πόροι – οι φυσικές και τεχνητές λίμνες και ο Αχελώος, οι ορεινοί όγκοι και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως το αρχαίο Θέατρο Στράτου, συνθέτουν ένα εξαιρετικό μίγμα και προσδίδουν μια τεράστια δυναμική που επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, για να καταστήσουμε την αγαπημένη μας πόλη πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περάστε και από Αντωνοπούλου μεριά κυρ Παύλο , να μιλήσουμε για πεζοδρομήσεις...Αλλά μέχρι τις εκλογές, θάχουμε καιρό να τα πούμε ...