Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μεγαλοπρεπής Ευθύμιος και η Νομαρχία δεν έχει χρήματα για ένα 12χρονο απο τη ΝΑΎΠΑΚΤΟ

Το θέμα του 12χρονου Ανδρέα από τη Ναύπακτο που το μόνο που ζήτησε ήταν να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, προσέκρουσε στην άρνηση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας. Δεν έχει χρήματα η νομαρχία να διαθέσει για τη μετακίνηση του 12χρονου Ανδρέα για να έρθει στο Αγρίνιο. Ο Μεγαλοπρεπής Νομάρχης νουθετεί τους γονείς να μην ταλαιπωρούν το παιδί τους. Για μια ακόμη φορά ο νομάρχης δείχνει με την άρνηση του να κάνει πραγματικότητα το όνειρο ενός παιδιού, ότι είναι νομάρχης μόνο για να τρώει και να πίνει στην πλατεία του λιμανιού της Ναυπάκτου με τους πολιτικούς του φίλους!
Γιατί Μεγαλοπρεπέστατε μου νομάρχη δεν έχετε χρήματα για τον Ανδρέα; Οι περικοπές αγγίζουν έναν δωδεκάχρονο του οποίου το όνειρο είναι να σπουδάσει μουσική; Γιατί Ευθύμιε Μεγαλοπρεπή δεν στέλνετε το νομαρχιακό τζιπ με το δορυφορικό σύστημα εντοπισμού να πάρει το παιδί από τη Ναύπακτο και να το φέρει στο Αγρίνιο; Το τζιπ όμως φέρεστε να το χρησιμοποιείτε από ότι λένε στο Μύτικα για τα μπάνια σας το καλοκαίρι!
Είναι απρέπεια Ευθύμιε Μεγαλοπρεπή να στερείς το όνειρο ενός παιδιού γιατί τώρα στα στερνά σου στη νομαρχία αποφάσισες να κάνεις οικονομία....
Ξέχασες το ποσοστό που πήρες στις εκλογές του 2006 στη Ναυπακτία;
Αγαπητέ Ευθύμιε, ένα πρέπει να γνωρίζεις, ότι οι Ναυπακτιοι δεν ξεχνουν!
Ακολουθεί το ρεπορτάζ της Nafpaktia.com

Παραφωνίες Σώκου...

27-09-10 - Επικαιρότητα
Ο 12χρονος Ανδρέας απ’ τη Ναύπακτο, τα δύο τελευταία χρόνια, κοιμόταν και ξυπνούσε με τη σκέψη να φοιτήσει σε ένα μουσικό σχολείο. Η γειτονιά έχει να το λέει για τις... μουσικές του επιδόσεις και την κλίση του στη μουσική, απόρροια και της καλλιτεχνικής φύσης των γονιών του.
Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε απ’ το να είναι καλός μαθητής: Τελείωσε το δημοτικό αριστούχος- ήταν και σημαιοφόρος- και τον περασμένο Ιούνιο έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Μια ώρα απόσταση το Αγρίνιο από τη Ναύπακτο, αλλά όταν ακολουθείς τα όνειρά σου, τα χιλιόμετρα δεν είναι πρόβλημα. Ειδικά από τη στιγμή που για τη μεταφορά μαθητών σε μουσικά σχολεία υπάρχουν ειδικές πιστώσεις και την όλη διαδικασία αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με την κωδικοποίηση της αριθμ. ΙΒ/6071/ ΦΕΚ Β’ 932/31-8-1998 “Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”, η μεταφορά μαθητών μουσικών σχολείων πραγματοποιείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία αναθέτει κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού την εκτέλεση της μεταφοράς σε κάθε κατάλληλο μεταφορικό μέσο δημόσιας χρήσης και, εάν δεν υπάρχει, σε ιδιωτικής χρήσης, που να πληροί τους όρους ασφαλείας μεταφοράς μαθητών.
Με μισθωμένα λεωφορεία, αλλά και ταξί, λοιπόν, γινόταν, όλα αυτά τα χρόνια, η μεταφορά των μαθητών του μουσικού σχολείου από όλες τις γωνιές της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά φαίνεται ότι ο μικρός Ανδρέας, που είναι και ο πρώτος Ναυπάκτιος μαθητής του σχολείου, δεν αντιμετωπίζεται με τα ίδια κριτήρια.
Παρά το γεγονός ότι η διεύθυνση του Σχολείου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με την έλευσή του και κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί η μεταφορά του, εντούτοις η αρμοδιότητα ανήκει στη Νομαρχία, η οποία και διαμήνυσε προς το σχολείο ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μεταφορά του μαθητή τουλάχιστον από τη Ναύπακτο μέχρι το Μεσολόγγι (σ.σ. απ’ όπου φεύγει λεωφορείο για το σχολείο) και ο μικρός Ανδρέας θα πρέπει να βρει μόνος του τρόπο να πηγαίνει στην πρωτεύουσα του νομού.
Αναστατωμένοι οι γονείς, επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή τη Νομαρχία, προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Αυτό όμως που αντιμετώπισαν εκεί ήταν η απαξίωση αλλά και η προσβολή. Σε πρώτο επίπεδο μίλησαν με υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας, ο οποίος τους ξεκαθάρισε ότι η Νομαρχία, λόγω περικοπών, δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει τα έξοδα για ταξί και τους αντιπρότεινε το παιδί να μπαίνει στην παρακάτω Οδύσσεια: Να κατεβαίνει το πρωί στο Αντίρριο και να παίρνει το λεωφορείο της γραμμής για Αγρίνιο και το μεσημέρι να περιμένει μια τουλάχιστον ώρα και να επιβιβάζεται στο λεωφορείο που ξεκινά από Αγρίνιο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη που περνά απ’ τη Ναύπακτο (και από όλες τις υπόλοιπες πόλεις και χωριά του νομού στο διάβα του).
Μάλιστα, εκεί οι γονείς δέχθηκαν και το πρώτο μάθημα... διαπαιδαγώγησης, καθώς ο υπάλληλος τους υπέδειξε ότι κακώς βάζουν το παιδί τους σ΄ αυτή τη διαδικασία!
Μη βγάζοντας άκρη, οι γονείς αποφάσισαν να ζητήσουν να δουν το Νομάρχη. Στην αίθουσα αναμονής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος ήταν συνεννοήσιμος και συζητήσιμος, κάνοντάς τους να ελπίζουν ότι κάποια λύση θα βρεθεί.
Ωστόσο, οι ελπίδες τους διαψεύσθηκαν, καθώς, όπως καταγγέλλουν στην εφημερίδα μας, η συμπεριφορά του Θύμιου Σώκου δεν τους άφησε κανένα περιθώριο. “Μαλώνοντάς τους”, επικαλούμενος κι αυτός την.... ταλαιπωρία του παιδιού, αρνήθηκε να εξετάσει το θέμα ή τη νομοθεσία, ενώ σύμφωνα με τους γονείς οι τόνοι ανέβηκαν πάρα πολύ, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος.
“Μας πέταξε έξω απ’ το γραφείο του σαν να πηγαίναμε να ζητήσουμε κάποια χάρη” μας είπε η μητέρα του μικρού Ανδρέα, “την ώρα που απλά προσπαθούσαμε να διεκδικήσουμε ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες για το παιδί μας”.
Αυτή, βέβαια, την άνιση αντιμετώπιση των πολιτών της Ναυπάκτου δεν την συναντάμε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν είναι δηλαδή η πρώτη φορά που νιώθουμε σαν αποπαίδια της Αιτωλοακαρνανίας, ούτε είναι η πρώτη φορά που οι παραφωνίες του νομάρχη μας έχουν ως επίκεντρο τη Ναύπακτο. Η ιστορία κρατάει από παλιά.
Να σημειώσουμε ότι ο μικρός Ναυπάκτιος έχει ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα στο μουσικό σχολείο και κατά ώρα τον πηγαινοφέρνουν Μεσολόγγι συγγενικά του πρόσωπα, μέχρι να δοθεί κάποια λύση.
Όπως μαθαίνουμε πάντως, οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρατήσουν. Θα στηρίξουν τα όνειρα του παιδιού τους και ήδη ετοιμάζουν σχετική αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη, θεσμό που το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκει και ο κ. Σώκος, έχει σε μεγάλη υπόληψη... 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ηδονή του να διατάζεις είναι μεγαλύτερη κι από την ερωτική απόλαυση!
(παλιά σιτσιλιάνικη παροιμία)

Ανώνυμος είπε...

«Πλούτωνας στον 8ο οίκο σε πολιορκεί εντατικά με παραπάνω από τα μισά από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα –φθόνο, ζήλεια, απληστία, λαγνεία– ενώ σε βάζει να παίζεις υπόγεια παιχνίδια εξουσίας με τους άλλους.
Ο «εχθρός» είναι στην πόρτα σου, ενώ εσύ μέσα κάθεσαι, τρως και πίνεις πιστεύοντας ότι προστατεύεσαι από ένα απόρθητο φρούριο στο οποίο κανένας δεν μπορεί να εισβάλει.
Φτάνει όμως να κοιτάξεις στον καθρέφτη για να καταλάβεις ότι ο «εχθρός» δεν χρειάζεται να σπάσει την πόρτα».

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ταξιντζής και παραβρέθηκα τυχαία καθώς περίμενα την εξυπηρέτησή μου στη τηλεφωνική συνομιλία του υπευθύνου οικονομικού της νομαρχίας με τη μητέρα του παιδιού ή την πρόεδρο του συλλόγου γονέων. Η αλήθεια δεν είναι αυτή που γραφετε. Όπως ο ίδιος άκουσα η νομαρχία πρότεινε να έρχεται ο μαθητής από τη Ναύπακτο με ταξί και να επιβιβάζεται σε μαθητικό λεωφορείο ώστε με ασφάλεια να μεταφέρεται δωρεάν και γρήγορα στο μουσικό σχολείο. Το μεσημέρι θα επέστρεφε πάλι με μαθητικό λεωφορείο. Φυσικά δωρεαν και με κόστος περίπου 2.500 ευρώ το μήνα για τη νομαρχία.
Η πλευρά του μαθητή ήθελε να πηγαίνει Ναύπακτο -Αγρίνιο και επιστροφή αποκλειστικά με ταξί με ένα κόστος 6.800 ευρώ το μήνα.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην το παίζουν πονηροί ορισμένοι.....

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε πόσο μας κοστίζουν αυτά τα μουσικά σχολεία???? Επιτελους όποιος έχει όνειρα να τα πληρώνει ο ίδιος!!!!
Δεν είμαι με τον Σώκο αλλά έχει δίκαιο οι γονείς πρέπει να πληρώνουν το κόστος για τα παιδιά τους και όχι εγώ, τα παλιόπαιδα με τις καραμούζες!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, σε ποια πολιτική δημοκρατική και σοσιαλιστική απαντάται ως πολιτική επιλογή το ξεπούλημα της χώρας, οι «απελευθερώσεις» των αγορών, η αδιαφορία για τα προβλήματα του λαού, η παράδοση όλης της οικονομίας στις τράπεζες και στο πολυεθνικό κεφάλαιο;
Αυτά και άλλα πολλά πρεσβεύει, επιτελεί και προπαγανδίζει χωρίς αιδώ το ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού.
Το άγος της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτοί που μετάλλαξαν ένα κόμμα ελευθερίας, δημοκρατίας και σοσιαλισμού, σε ένα κόμμα που πρεσβεύει και πράττει τα ακριβώς αντίθετα.

Παντού θα μας βρουν απέναντι, σε κάθε πολιτική, σε κάθε επιλογή, σε κάθε εκλογή. Μέχρι να ξεκουμπιστούν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί οι λεροί λιγούρηδες, που το καταστρέφουν και καταστρέφουν μαζί του το πιο δημιουργικό και αγνό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Οι ιδεολογίες δεν αλλάζουν !!!.

Θα μας δουν στις εκλογες.

gitsanas είπε...

Ο "ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ",ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΤΖΙΠ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ" ΩΣ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ,ΤΑ SERVICE,ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΖΙΠ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ? ΕΓΩ,ΕΣΥ,ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ,ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ,ΠΑΡΑΒΟΛΑ,ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ....ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΝΟΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ(ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ...ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ STAGE ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ.
ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Η ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ...ΨΑΞΤΟ...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε οδηγέ ΤΑΞΙ τι συγκεκριμένη δουλειά είχες εσύ εκει όλως τυχαία ;
Γιατί είμουνα και εγώ εκεί παραδίπλα για δικιάμου δουλειά να τα κονομήσω ρε αδελφέ.(όπως και σύ άλλωστε) και άλλα άκουσα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είναι φίλος σου ο ταξιντζής πρέπει να πέρνει μεροκαματο από τη νομαρχία γιατί δε θέλει να δουλεύει;Κι αν το ταξί είναι της οικογένειας;

Ανώνυμος είπε...

Ενω λεφτά για να πηγαινοέχεται με το τζίπ στην Αθήνα η Νομαρχέσσα και να κάνει τη ζωγράφο-ποιήτρια-φιλόσοφο-και ότι άλλο της κατέβει- υπάρχουν κύριε Νομάρχη μου..Οσο για τον κύριο ταξιτζή που ήταν δίπλα και άκουγε μήπως ήταν ο πατέρας του Νομάρχη?γιατί ό μπαρμπα-Νίκος ταξιτζης ήτανε..μπορεί και να ναι ακόμα δεν ξέρω...

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...