Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη Δημήτρη Σταμάτη στο "www.prototypia.blogspot.com

Δημήτρης Σταμάτης: Δεν υπάρχουνε για μένα, ούτε τζάκια ούτε μάγοι !

Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου κ. Δ. Σταμάτη στον Δ. Ντόκα

Κάτω από αρνητικές οικονομικοπολιτικές  συγκυρίες θα διεξαχθούν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα επηρεάσει αυτή η κατάσταση τη λαϊκή έκφραση;
-Θα πρέπει ο κόσμος ν’ αναλάβει τις ευθύνες του με την ψήφο του, ν’ αποφασίσει αν θα δώσει την ευκαιρία στον κ. Γ. Παπανδρέου να μας πάει πιο βαθιά στο ΔΝΤ, η αν με την ψήφο του θα εκφράσει την αντίθεσή του στο ΔΝΤ, στα μέτρα τα οποία έρχονται και είναι πιο σκληρά.

 Λοιπόν στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει δυσπραγία απ’ την πλευρά του κόσμου…
-Υπάρχει... όχι δυσπραγία, υπάρχει μη ενασχόληση του κόσμου με τα πολιτικά σε μεγάλο ποσοστό.

Ναι  με την ενασχόληση για τα πολιτικά, αλλά  ας πάμε πιο συγκεκριμένα, πως μπορεί να "κινηθεί" ο πολίτης; είναι δύσκολα τα πράγματα από οικονομικής πλευράς.
-Ναι, ναι τάχει βάλει και με το πολιτικό σύστημα ο κόσμος, εγώ δεν παύω να ξέρω και να είμαι ρεαλιστής, είμαι ένα μέρος του συστήματος, όπως όλοι μας οι κατέχοντες αξιώματα είμαστε μέρος του συστήματος κι ο κ. Μοσχολιός είναι κι ο κ. Σώκος είναι κι ο δήμαρχος της Νεάπολης είναι κ.λ.π.

Μία και αναφέρατε αυτό τώρα, κάποιος μπορεί να ρωτήσει γιατί να ψηφήσω τον κ. Δημήτρη Σταμάτη που κι αυτός διατέλεσε νομάρχης, είναι βουλευτής…δεν είναι άμοιρος ευθυνών;
-    Ακριβώς γι’ αυτό, διατέλεσα νομάρχης κι έχω δώσει δείγματα του πως πολιτεύομαι, κοντά στον κόσμο και προσωπική επαφή με τον κάθε πολίτη του νομού, ο οποίος προσφεύγει σ’ εμένα.

 Ας αναφερθούμε στην άσχημη κατάσταση που υπάρχει από οικονομικής πλευράς κι αυτό αντικατροπρίζεται και βγαίνει στον κόσμο και ενδεχομένως να επηρεάσει την συμπεριφορά του τώρα εκλογικά, σε κάποιο βαθμό θα φανεί; Αύριο ας υποθέσουμε είστε δήμαρχος Αγρινίου πόσο μπορεί να επηρεάσει το δικό σας έργο;
- Ξέροντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα, για να δοθούν οι πόροι που αναλογούν στον Καλλικράτη κι αυτός είναι ο λόγος που καταψηφίσαμε τον Καλλικράτη, εμείς σαν δημοτική αρχή θα ξεκινήσουμε την ανάπτυξη του συγκεκριμένου δήμου από κάτω προς τα πάνω, όπως έχουμε εξηγήσει. Δηλαδή δίνοντας αναπτυξιακή διάσταση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του δήμου: Νερό, αγροτική οικονομία, ανταποδοτικά τέλη ΔΕΗ, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του νέου δήμου με τους δικούς μας πόρους, έως ότου μας αποδοθούν κάποια στιγμή τα οφειλόμενα.
Στην ανάπτυξη, ποιο θέμα μπορεί να μπει πρώτο, να είναι πιο ουσιαστικό;
- Το νερό της λίμνης Τριχωνίδας, που σήμερα το Αγρίνιο μπορεί να είναι η καινούργια λιμνούπολη της Ελλάδος, το νερό, τα ανταποδοτικά τέλη που μας οφείλονται από τη ΔΕΗ.

 Μία και αναφερθήκατε στα ανταποδοτικά τέλη, όπως γνωρίζεται υπάρχει και ένα μεγάλο ποσό, οι παρακρατηθέντες πόροι, το οποίο έπρεπε η κεντρική εξουσία να το έχει αποδώσει εδώ και χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με υπολογισμούς είναι 14 δις και έχει επέλθει μια συμφωνία να αποδοθεί το 1,8 δις και αυτό σε δέκα άτοκες δόσεις, τι θα κάνετε με το θέμα;
- Δεν ξέρω ποιος έκανε την συμφωνία! Η ουσία είναι ότι εμείς μη έχοντας πόρους και νιώθοντας την ανάγκη να αναπνεύσουμε, θα απαιτήσουμε και θα διεκδικήσουμε, με δημοκρατικό τρόπο και βέβαια μέσα στα πλαίσια του συντάγματος και των νόμων, άμεσα τα οφειλόμενα σ’ εμάς!

Πάμε ενδεικτικά σ’ ένα θέμα της ευρύτερης περιοχής, της δικής μας και για λόγους συναισθηματισμού που είμαστε και βορειοτριχώνιοι, να πούμε για την ανύπαρκτη αποχέτευση παρά την Τριχωνίδα, για τον συλλεκτήριο αγωγό που είναι ένα βασικό πρόβλημα εκεί, τι θα γίνει;
- Θα επισκεφτώ όλα τα δημοτικά συμβούλια, όπου θα συζητήσω θέματα που αυτήν την ώρα απασχολούν τους παλιούς δήμους και είναι μέρος του νέου διευρυμένου δήμου. Έχω ενημερωθεί από συνεργάτες μου, που κάνανε μία καταγραφή των θεμάτων τα οποία απασχολούν τους δήμους, θα τα συζητήσουμε ζωντανά στα δημοτικά συμβούλια. Εκείνο το οποίο θα επιδιώξω, θα ξεκαθαρίσω και θα διευκρινίσω είναι ότι: Ο πρώην δημότης Νεάπολης, Θεστιέων, Παραβόλας, Αγγελοκάστρου είναι πλέον δημότης Αγρινίου, με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις.

Για την πόλη του Αγρινίου τώρα, υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα που είναι διαπιστωμένα τι έχετε να πείτε γι’ αυτά;
 -  Η πόλη του Αγρινίου σήμερα πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα!

Πιο συγκεκριμένα;
-    Θα κοιτάξω τις γειτονιές του Αγρινίου, θα ξαναγυρίσουμε στο παλιό μοντέλο επιβίωσης και ανάπτυξης της πόλης της γειτονιάς, της παραμελημένης γειτονιάς και θα δώσουμε στο Αγρίνιο την ταυτότητα, την οποία ποτέ δεν απέκτησε και ποτέ δεν εισέπραξε.

Πριν ρωτήσω για τον συνδυασμό σας, πότε θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα ρωτήσω αν θέλετε να μας πείτε ποια είναι η αιχμή του δόρατος, τι θα κάνετε αν εκλεγείτε αύριο;
- Η πρώτη μέρα θα μας βρει να δουλεύουμε για την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση του υγρού στοιχείου του νέου δήμου και μέσα απ’ αυτό θα γνωρίσουμε σίγουρα καλύτερες μέρες. Επίσης για την ομοιογένεια των πολιτών και την ομοιογένεια στην ανάπτυξη, όπως είπα, του νέου διευρυμένου δήμου. Η πρώτη μέρα θα μας βρει έτοιμους, να δουλέψουμε με στρατηγεία, στους τέως δήμους του νέου Αγρινίου και κεντρικό στρατηγείο το δημαρχείο Αγρινίου. Θα στηριχθούμε πολύ στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εγώ βεβαίως ως δήμαρχος, θα έχω την πολιτική ευθύνη, από κει πέρα οι τεχνοκράτες είναι εκείνοι που θα διοικήσουν τον δήμο και θα δώσουν κριτήρια και πρωτοβουλίες, ιδιωτικοοικονομικά, στην άμεση ανάπτυξη.
Λοιπόν στο πρακτικό μέρος τώρα, "συνδυασμός", πότε θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στη δημοσιότητα κι αν έχουμε τίποτα εκπλήξεις;
- Εκπλήξεις είναι τα νέα πρόσωπα, που θα εμπλουτίσουν τον συνδυασμό και όταν λέω εκπλήξεις εννοώ πρόσωπα νέα, άφθαρτα που θέλουν να διαθέσουν τον εαυτό τους να δουλέψουν για το Αγρίνιο …Αγρινίου!
Δεν υπάρχουνε για μένα, ούτε τζάκια ούτε πρόσωπα μαγνήτες, όπως δεν υπάρχουνε για μένα πρόσωπα με κομματική ταυτότητα!.
Σεβαστές οι απόψεις του καθ’ ενός, σεβαστότερος ο πολίτης του νέου διευρυμένου δήμου Αγρινίου!
 Πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα ο συνδυασμός σας;
- Ο συνδυασμός θα δοθεί στη δημοσιότητα σε πολύ λίγες ημέρες.

 Σύντομα δηλαδή, θα είναι ολοκληρωμένος;
- Θα είναι ολοκληρωμένος, δεν πιστεύω ούτε σε εκπλήξεις, ούτε σε πρόσωπα μάγους, δεν υπάρχουν μάγοι, μάγοι είναι το μυαλό μας, η δουλειά μας και η αγάπη μας στο Αγρίνιο.   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι η ΓΑΠΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν Εβαλε ΕΚΤΑΚΤΟ νομο για φυλακιση στις πολυεθνικες που πουλανε ακριβοτερα στη ΕΛΛΑΔΑ και φυλακιζει τους φορτηγατζηδες. ΓΑ@ΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη απο το 1830 που ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελλάδα μέχρι σήμερα λέγεται ΠΑΣΟΚ. Φαυλότητα, ψέμα, θράσσος, κλεψιά, αγραμματοσύνη, όλα σε μια συσκευασία.
Αν δεν τελειώσει σύντομα, θα τελειώσει η πατρίδα μας..
Μπηκαμε στο ΔΝΤ με τους σοσιαλιστες...Τωρα ποιος να πιστεψει το Σαμαρα οτι θα μας βγαλει!
Ενω αν ηταν πασοκοι αντιπολιτευση τι απεργιες θα καναμε,τι εξεγερσεις,τι ονειρα,ποσο κοντα θα ηταν ο σοσιαλιστικος παραδεισος...
Κριμα κριμα ατυχος λαος!
Δεν εχουμε που δεν εχουμε ψωμι χασαμε και το θεαμα!

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...