Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΙΣΑ συνάντηση με θέμα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου, παρευρέθηκαν φορείς του ιδρύματος και ο Διοικητής κ.Μπίνας.
Εντύπωση προκαλεί ο νέος Νόμος-έκτρωμα που ψηφίστηκε τελευταία, που βαφτίζει αναβάθμιση την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απομύθωση του ΕΣΥ υπονομεύοντας τα προγράμματα εφημεριών των Νοσοκομείων με την θεσμοθέτηση ενός άδικου, ανισότιμου και σε πολλές περιπτώσεις πλασματικού συστήματος επιδοματικής αποζημίωσης καθιστώντας αδύνατη  την λειτουργία ειδικά των επαρχιακών Νοσοκομείων.
            __Καταγγέλλουμε τις ενορχηστρωμένες τακτικές διάλυσης του ΕΣΥ, καθώς και όσους με την ανοχή ή τις επιλογές τους συνέβαλαν σε αυτή την κατάσταση.
            __Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνη την Πολιτεία για την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα.
            __Διαμαρτυρόμαστε για τον αυθαίρετο τρόπο κατάρτισης των προγραμμάτων εφημεριών από την Διοίκηση.
Ο τρόπος αυτός είναι παράνομος γιατί  1ον καλούνται οι γιατροί να εφημερεύουν πέραν των ορισθέντων από τον τελευταίο Νόμο και χωρίς αμοιβή και 2ον ο τρόπος αυτός δεν καλύπτει επιστημονικά ασφαλώς ανάγκες του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα  να εμφανίζονται στο πρόγραμμα κενά ή μειωμένος αριθμός αναγκαίων εφημερευόντων ιατρών.
            __Εναντιωνόμαστε  στην απλήρωτη εξαναγκαστική εργασία και ζητάμε άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων
Τη  λύση στο πρόβλημα των εφημεριών δεν την έχουν οι γιατροί αλλά οι Διοικήσεις και το Υπουργείο. Αυτοί θα αποφασίσουν αν πρέπει να περιορισθεί η λειτουργία  των Νοσοκομείων.
            __Διακηρύσσουμε  δε ότι η ανοχή, η αντοχή και η υπομονή μας τελείωσαν.
            __Θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.
            __Μοναδικός γνώμονας επιλογής παραμένει η υποχρέωσή μας για παροχή  υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας σε όλους τους πολίτες.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου συμμερίζεται τα προβλήματα και συμπαρίστανται στους γιατρούς του Νοσοκομείου που είναι και μέλη του Συλλόγου και τους καλεί να τηρήσουν την νομιμότητα στην κατάρτιση των προγραμμάτων εφημεριών. Παράλληλα διακηρύσσει πώς τυχαία προβλήματα ή ελλείψεις στα Νοσοκομεία  αφορούν τις Διοικήσεις και το Υπουργείο και δεν είναι σωστό να μετακυλίονται στους γιατρούς.-
            Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Γ.ΖΗΣΗΣ                                                                               Π.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω,όμως μερικοί γιατροί που κάνουν επίσχεση εργασίας,θα πρέπει να ξέρουν οτι, αυτό δεν σημαίνει να κάθονται στο σπίτι τους, αλλά να τηρούν κανονικά το ωράριο της πρωϊνης τους απασχόλησης.

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...