Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση, με θέμα τη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει, πως το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πλέον καταξιωμένες Δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρέχοντας υπηρεσίες σε περίπου εκατό χιλιάδες ηλικιωμένους και πρόσωπα με ειδικές ανάγκες. Ήδη από το ξεκίνημα του το 1995 έως και σήμερα, οι περίπου 3.800 εργαζόμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος καταβάλλουν καθημερινά άοκνες προσπάθειες, στηρίζοντας τα μοναχικά άτομα να παραμένουν σε φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον.

Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει, ότι η λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίχθηκε οικονομικά από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Δυστυχώς όμως με τη λήξη της συγχρηματοδότησης του από το Γ΄ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, η δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο του 2009 θα χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς πόρους και εν συνεχεία θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, απέτυχε
. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι να κινδυνεύει σήμερα τόσο η συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος όσο και η διασφάλιση της εργασίας των ατόμων που απασχολούνται σε αυτό, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου του 2010, λήγουν οι συμβάσεις εργασίας τους.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής ερωτά τον κ. Υπουργό σε τι ενέργειες θα προβεί για τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ατόμων που απασχολούνται σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...