Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον των εργαζόμενων στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.


Αβέβαιο παραμένει το μέλλον των εργαζόμενων στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Οι εργαζόμενοι στις αρχές του Οκτώβρη συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Υφυπουργό όπου τους ανακοινώθηκε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να σταματήσει από τις αρχές του 201, ίσως το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί στη χώρα μας και εξυπηρετεί χιλιάδες ηλικιωμένους ανθρώπους.
Αυτό σημαίνει ότι 4.500 εργαζόμενοι επί 8 χρόνια, οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και περίπου 150.000 ηλικιωμένοι να μην απολαμβάνουν τις πολύτιμες υπηρεσίες του προγράμματος.
Παρά την αποτελεσματικότητά του, το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι τώρα αποσπασματικά, καθώς οι κυβερνήσεις το ενέτασσαν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια (Β' ΚΠΣ, Γ' ΚΠΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013). Από την αρχή του νέου έτους η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι υπό διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε υπάρχει δικαιολογημένα η ανησυχία για τη διακοπή του, η οποία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους ωφελούμενους και στους απασχολούμενους.
Ο Σύλλογος των εργαζομένων δεν διεκδικεί απλά, αλλά απαιτεί μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση, για την εξασφάλιση όλων των εργαζομένων που ήδη εργάζονται, καθώς και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, κατοχυρώνοντας έτσι το δικαίωμα όλων στην μόνιμη, κρατική, δωρεάν "Βοήθεια στο Σπίτι".
Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ πραγματοποίησαν διαδήλωση κάτω από το δημαρχείο ενώ νωρίτερα συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αγρινίου.
Ο κ. Μοσχολιός τους εξέφρασε την συμπαράσταση του, τους αναγνώρισε το δίκιο τους και  τους είπε ότι βασικός στόχος και επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος, γιατί είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.
Ναι έχει δίκιο η σημερινή δημοτική αρχή...
Έχει δείξει το "κοινωνικό της πρόσωπο". Όλοι θυμόμαστε πόσο καθυστερούσε η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Μοσχολιός τον Ιούνιο όταν 17 εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Αγρινίου, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας γιατί ήταν απλήρωτοι αρκετούς μήνες. Τότε η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ δεν "έτρεξε" το θέμα και την ύστατη στιγμή ύστερα από παρέμβαση Κουρουμπλή το θέμα λύθηκε!
Σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης φέρει ακέραια την ευθύνη για το θέμα και πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα εαν θα συνεχίσει το πρόγραμμα και εαν θα απολυθούν ή όχι οι εργαζόμενοι.
Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή για το θέμα είπε "δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ακόμη τη σπατάλη να καγχάζει, τη φοροδιαφυγή να οργιάζει σε μερικούς τομείς όπως είναι οι πολυεθνικές των φαρμάκων και να κινδυνεύει το πρόγραμμα που στηρίζει 150 χιλ άτομα".
Με ευχολόγια λοιπόν δεν λύνονται τα θέματα...
Ας μας πει ο κ. Μοσχολιός τι πρόκειται να πράξει για το συγκεκριμένο θέμα;
Ας μας πει ο κ. Μοσχολιός εάν η κυβέρνηση με το χρίσμα της οποίας κατεβαίνει για δήμαρχος θα δώσει λύση και ποια θα είναι αυτή;
Οι εργαζόμενοι δεν θα λειτουργούν πάντα με το φιλότιμο κύριε δήμαρχε!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Έχουμε μάγκα δήμαρχο"

Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί κι άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για έναν άντρα που είναι μάγκας. Έμαθα πως είσαι μάγκας, είσαι και μερακλής, του...