Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ…Ή ΜΑΛΛΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΦΑΪ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΙΕΙ



Μπορεί να κατατέθηκαν οι συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς εκλογές, αλλά το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς θα έχει άλλη σύνθεση από αυτή που κατέθεσε χθες. Σοβαρά προβλήματα νομιμότητας ανακύπτουν για το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Αμφιλοχίας, κ. Ιωάννη Πρεβεζιάνου, μετά τη σύνθεση του συνδυασμού του που κατέθεσε ο ίδιος στο Πρωτοδικείο Αγρινίου χθες το βράδυ και μόλις λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών. Με βάση τα ονόματα, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών, έκανε το σοβαρό λάθος να τοποθετήσει μόνο από δύο υποψηφίους και μόνο από ένα φύλο (άντρες), στις 4 τοπικές κοινότητες Αγριδίου, Αμπελακίου, Κεχρινιάς και Σταθά (προφανώς γιατί δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άλλους), χωρίς να τηρήσει την από τον νόμο 3852 / 2010, άρθρο 18 παρ.3, την από το νόμο 3870/2010, παρ. 10, περ. γ΄ και τη σχετική με το θέμα εγκύκλιο 18/2010 του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, προβλεπόμενη για τα δύο φύλα ποσόστωση, με βάση την οποία έπρεπε να ορίσει έναν άντρα και μία γυναίκα.
Επίσης επειδή ήδη από χθες το βράδυ το Πρωτοδικείο του αφαίρεσε από το συνδυασμό της Βαρετάδας την κυρία Λαγοπάτη γιατί υπερέβαινε τον ανώτατο αριθμό υποψηφίων που είναι για την εν λόγω τοπική κοινότητα δύο, γεννάται θέμα για τη νομική επάρκεια όσων ασχολήθηκαν με την κατάρτιση του συνδυασμού, αφού υπέπεσαν σε τόσο τραγικά λάθη. Προφανώς αυτό το λάθος έγινε είτε γιατί δεν γνώριζαν ότι η Βαρετάδα εκλέγει μόνο εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας λόγω πληθυσμού ή λόγω της νύχτας και της βιασύνης μπέρδεψαν τις υποψηφιότητες. Σημασία έχει ότι η εν λόγω κυρία, αν και ανακοινώθηκε, σήμερα δεν είναι υποψήφια.
Εκτός των ανωτέρω, ο συνδυασμός παρουσιάζει πολλά κενά υποψηφιοτήτων τόσο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο των δημοτικών συμβούλων της Αμφιλοχίας όσο και σε πολλές τοπικές κοινότητες. Π.χ. στην τοπική κοινότητα Μέγα Κάμπου δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος (δηλαδή εδώ το αποτέλεσμα είναι γνωστό από τώρα, ότι κερδίζει ο κ. Κοιμήσης) στο Τρίκλινο αντί για τέσσερις υπάρχει μόνο ένας, προαναφέρθηκαν ήδη 4 τοπικές κοινότητες μόνο με τις μισές υποψηφιότητες κοκ σε αντίθεση με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Αμφιλοχίας κυρίου Αποστόλου Κοιμήση που έχει πληρότητα 100% και αναγνωρίσιμα πρόσωπα παντού.

Αχ βρε Ιωάννη, αχ βρε Ιωάννη…

Ένας Αμφιλοχιώτης εκλογομάγειρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Έχουμε μάγκα δήμαρχο"

Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί κι άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για έναν άντρα που είναι μάγκας. Έμαθα πως είσαι μάγκας, είσαι και μερακλής, του...